Volg ons
EN NL

Nieuws

Campagne rond Bodem en Water gestart bij FAO in Rome

Een goede toestand van de bodem is van groot belang voor een efficiƫnt gebruik van water in de land- en tuinbouw. Tijdens de jaarlijkse bijeenkomst van het Committee on Agriculture in september werd de promotiecampagne rond Water & Agrofood gelanceerd.

Tijdens de goed bezochte bijeenkomst was er veel belangstelling voor de praktische benadering die Nederland kiest. Nieuwe methoden kunnen bijvoorbeeld helpen om boeren beter inzicht te geven in hun handelen. Bijvoorbeeld de bodemvruchtbaarheid te bepalen, het vochtgehalte real time te meten en geodata te benutten voor het in kaart brengen van afwijkende groei patronen. Met gerichte maatregelen kan de boer bijsturen, zodat water en meststoffen beter worden benut.

De campagne is onderdeel van een programma rond Water & Agrofood dat het Netherlands Water Partnership uitvoert. Het NWP wil met haar inzet meer impact in het buitenland bereiken, ten gunste van Nederlandse bedrijven en kennisinstellingen. De presentatie bij de FAO was een uitstekende gelegenheid.

Lees meer

Vorige pagina

Composing solutions

Het oplossen van complexe vraagstukken rond voedselproductie is als het componeren van muziek. Werkend als team kunnen experts samen zorgen voor een klinkend resultaat. Dat vraagt vakmanschap, een goed plan van aanpak en een duidelijk doel. En natuurlijk affiniteit met boeren en tuinders, en alle andere partijen die actief zijn in de groene ruimte.

Er zijn veel factoren die bepalen of de oogst in een landbouwgebied succesvol is. De afhankelijkheid van de grillen van het weer, de markt en de politiek maken voedselsystemen kwetsbaar. Klimaatverandering versterkt dit effect. In deze complexibiteit zoeken boeren hun weg. Overheden bepalen de beleidsmatige context, bevorderen onderzoek, stimuleren de groene groei. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel plannen komen weinig verder dan papier. Land Water Food maakt klimaatadaptatie concreet en uitvoerbaar. Bodem, water en voedselsystemen worden verbonden tot een integrale en duurzame aanpak. Werken aan operationele doelen, aan een handelingsperspectief voor boeren en andere stakeholders. Land Water Food slaat de brug tussen beleid en de agrarische werkelijkheid.  Brengt experts bijeen om met u te werken aan een aanpak met impact! Mogen we u uitnodigen?

Heeft u een vraag? Bel gerust!   +31 6 10378595

Nieuws & updates

Studieweek inspireert Aziatische water & voedsel experts

22 oktober 2017

Begin oktober heeft een delegatie van de Asian Development Bank (ADB) en aangesloten landen een bezoek gebracht aan...

Lees meer

Ons blog

Een mooie toekomst voor dragon fruit

Peter Prins / 25 december 2016

Zo tegen het einde van het jaar vallen ze opeens op in de schappen van de supermarkt, rose vruchten met groene...

Lees meer

Twitter

Volg ons
EN NL