Volg ons
EN NL

Over ons

Betrokken, daadkrachtig en deskundig

Eigentijds organisatievorm: samenwerken waar mogelijk

Peter Prins startte het bedrijf Land Water Food Consult BV in 2014. Hij heeft bewust gekozen voor een modern organisatiemodel; zelfstandig opererend maar de samenwerking zoekend waar dat meerwaarde heeft. Voor opdrachtgevers aantrekkelijk, de kosten blijven zo laag mogelijk. Er is geen overhead en de bureaukosten zijn laag. De lijn met de opdrachtgever is kort en persoonlijk. De aanpak van Land Water Food Consult kenmerkt zich door nuchterheid, betrokkenheid, daadkracht, flexibiliteit en vakmanschap. Door te kiezen voor een kleine vaste kern en afhankelijk van de aard van de opdracht samen te werken met externe specialisten uit het netwerk kan snel en gericht worden ingespeeld op de vraag van de klant. Slim gebruik van digitale technieken voor de analyse van bodems, watergebruik en gewasontwikkeling geeft de mogelijkheid om de dienstverlening adequaat te organiseren.

Sterk internationaal netwerk in de landbouw

Peter heeft lange tijd gewerkt met boerenorganisaties in binnen- en buitenland. Als specialist op het gebied van klimaat, landbouw en water is een groot internationaal netwerk rond dit thema ontwikkeld. De laatste jaren is een unieke ervaring opgebouwd rond watervraagstukken en klimaatadaptatie in de landbouw. Als zelfstandig adviseur verbindt hij partijen die van “boer tot minister” nodig zijn om tot structurele verbetering van de voedselproductie te komen. Het resultaat telt. Projecten moeten na afloop leiden tot aantoonbare verbetering van inkomen en duurzaamheid. Dat kan niet zonder lokaal leiderschap en draagvlak. Dit vraagt nauwe samenwerking met de doelgroep.

Buitenlandse projecten rond water en klimaatverandering

De integrale werkwijze is toegepast bij  klimaatprojecten in Oeganda en Cambodja en later bij allerlei initiatieven in Saoedi Arabië, Vietnam, Colombia, Egypte en Bangladesh. Telkens staat het versterken van de weerbaarheid van voedselsystemen centraal: met een duurzaam gebruik van bodem, water en nutriënten.


Vorige pagina

Composing solutions

Het oplossen van complexe vraagstukken rond voedselproductie is als het componeren van muziek. Werkend als team kunnen experts samen zorgen voor een klinkend resultaat. Dat vraagt vakmanschap, een goed plan van aanpak en een duidelijk doel. En natuurlijk affiniteit met boeren en tuinders, en alle andere partijen die actief zijn in de groene ruimte.

Er zijn veel factoren die bepalen of de oogst in een landbouwgebied succesvol is. De afhankelijkheid van de grillen van het weer, de markt en de politiek maken voedselsystemen kwetsbaar. Klimaatverandering versterkt dit effect. In deze complexibiteit zoeken boeren hun weg. Overheden bepalen de beleidsmatige context, bevorderen onderzoek, stimuleren de groene groei. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan. Veel plannen komen weinig verder dan papier. Land Water Food maakt klimaatadaptatie concreet en uitvoerbaar. Bodem, water en voedselsystemen worden verbonden tot een integrale en duurzame aanpak. Werken aan operationele doelen, aan een handelingsperspectief voor boeren en andere stakeholders. Land Water Food slaat de brug tussen beleid en de agrarische werkelijkheid.  Brengt experts bijeen om met u te werken aan een aanpak met impact! Mogen we u uitnodigen?

Heeft u een vraag? Bel gerust!   +31 6 10378595

Nieuws & updates

Ons blog

Een mooie toekomst voor dragon fruit

Peter Prins / 25 december 2016

Zo tegen het einde van het jaar vallen ze opeens op in de schappen van de supermarkt, rose vruchten met groene...

Lees meer

Twitter

Volg ons
EN NL